15 Malaysia


 
korang pernah dengar pasal 15Malaysia ni?
tau ke apa benda ni? kalau dah tahu bagus la. kalau yang tak tahu lagi,
15Malaysia ni sebenarnya projek filem pendek yang terdiri daripada 15 filem pendek.
sebab tu dipanggil 15Malaysia .



korang boleh tengok filem ni fee je,dan boleh download di official website 15Malaysia.
tapi bukan semua filem dah release,cuma ada 6 movie je.
yang selebihnya akan direleasekan mengikut tarikh yang dah ditetapkan.
ini dia list filem 15Malaysia.
*17 Aug 2009 – Potong Saga by Ho Yuhang
*19 Aug 2009 – Chocolate by Yasmin Ahmad
*21 Aug 2009 – The Tree by Amir Muhammad
*24 Aug 2009 – House by Linus Chung
*26 Aug 2009 – Halal by Liew Seng Tat
*28 Aug 2009 – The Son by Desmond Ng
*31 Aug 2009 – Lumpur by Kamal Sabran
*02 Sep 2009 – One Future by Tan Chui Mui
*04 Sep 2009 – Slovak Sling by Woo Ming Jin
*07 Sep 2009 – Gerhana by James Lee
*09 Sep 2009 – Meter by Benji Lim & Bahir Yeusuff
*11 Sep 2009 – Duit Kecil by Johan John
*14 Sep 2009 – Healthy Paranoia by Khairil Bahar
*15 Sep 2009 – Lollipop by Nam Ron
*16 Sep 2009 – Rojak! by Suleiman Brothers
jom layan 15Malaysia di www.15malaysia.com