Adakah anda tahu mengenai Minisite Template untuk Wordpress?

Pada post kali ini saya ingin membincangkan mengenai Minisite Theme yang telah diintegrasikan dengan sistem Wordpress. Ramai IM-IM sekarang lebih suka memilih menggunakan salesletter biasa berbentuk HTML dan kemudian dibuat beberapa page untuk digabungkan.

Dan jika anda lihat bahawa kebanyakan designer akan hanya akan memberi
anda satu fail html sahaja dan anda perlu copy page tersebut untuk mendapatkan satu bentuk theme yang sama. Kini stail tersebut bagi saya
ia sudah lapuk dan Minisite kini perlu memasuki dimensi baru bagi meningkatkan produktiviti dan kualiti satu-satu minisite.

Terdapat banyak kelebihan-kelebihan sekiranya minisite diintegrasikan dengan Wordpress dan di antaranya ialah

1. Wordpress merupakan perisian yang user-friendly dan ia tidak mengambil masa yang lama untuk memahaminya.

2. Wordpress adalah sangat mesra SEO kerana strukturnya yang teratur
dan google gemar mengindeks blog yang berasaskan Wordpress berbanding

yang lain. Sekiranya anda pandai dalam SEO, ia menjadi satu kelebihan untuk anda.

3.Wordpress juga mempunyai banyak plugin-plugin yang berguna dan sesuai untuk diintegrasikan dengan sistem minisite.

Pada awalnya anda mungkin memikirkan bahawa Minisite theme untuk

Wordpress adalah melecehkan. Hakikatnya ia tidak begitu. Sekiranya anda pernah berblogging menggunakan Wordpress anda akan melihat potensinya tiada batas!

Sahabat saya hidayat aka Madno baru sahaja melancarkan produk barunya iaitu Ministe Template untuk Wordpress dan untuk makluman anda ia diberikan secara percuma! Mungkin sahabat saya Madno bermurah hati kerana Ramadhan yang sudah hampir tiba.

Anda juga boleh join program PPL yang baru sahaja dilancarkan. Anda cuma perlu promosikan link affiliate tersebut dan setiap download yang terhasil anda akan mendapat RM0.50. Anggaplah ia sebagai duit Raya sempena Ramadhan yang bakal menjelma nanti.