Tumblr Mengganas | Dhiya Faris

tumblr
Tumblr, sebuah platform micro blogging yang mempunyai interface yang simple, theme yang berkonsepkan minimal. Amat mudah digunakan. Semua ciri-cirinya simple, tak pening kepala user :D

Tumblr bermula pada tahun 2007, dan aku sendiri mula join tumblr pada tahun 2008. Waktu tu tak banyak user dari malaysia, lebih kurang 100+ je :wink: . Bermula dari tahun 2009, Tumblr makin tersebar di Malaysia. woohooo :lol:



Semalam, aku ada terjumpa latest statistics dari tumblr. Laju jugak tumbesaran Tumblr ni.:)
tumblr
500 Terabytes!!
whoaaa.. aku punya HD pun 1 tera je  :roll:

CONGRATULATION TUMBLR!

Apa yang best sangat Tumblr ni?
korang boleh click photo kat bawah ni. baca “Why Tumblr?“. bila dah habis baca, sign up la terus.
nanti korang tau la apa yang seronok tentang Tumblr ni. Aku sendiri pun ada lebih dari 10 account tumblr! :wink:
Antaranya I Love Blog, Whatthafuck, Panokids, Klik Foto dan banyak lagi.  :-) Jumpa Di Tumblr Nanti!